Welcome to Korean Church of Brussels! 브뤼셀 한인교회

 
 
 
 Koreaanse Kerk van Brussel
J. M. KIM12-30 07:47 | HIT : 32,317 | VOTE : 1165

  Koreaanse Kerk van Brussel


Geschiedenis

De Koreaanse Kerk van Brussel (KCB) werd opgericht op 17 december 1979.
Onze Heer heeft sindsdien onze kerk overvloedig gezegend. We volgen de Bijbel en erkennen Jezus als de Christus en hoofd van onze kerk.Leden

Momenteel tellen we ongeveer een 200 leden, waarvan gemiddeld 100-150 volwassenen de ‘zondagsdienst’ bijwonen. Daarboven telt onze ‘zondagsschool’ een 50 tal kinderen en bestaat er een Bijbelstudiegroep voor de jeugd.

Naast de Koreaanse leden hebben we ook een aantal Belgische leden in ons midden (waarvan 2 ouderling en 1 diaken zijn in de KCB), alsook leden  van verschillende andere landen.

Voor diegenen die de Koreaanse taal niet machtig zijn, voorzien we simultane vertalingen in het Engels, Nederlands en Frans(als nodig).Erediensten en vergaderingen

De erediensten gaan door in onze kerk, gelegen te Museumlaan 2, 1970, Wezembeek-Oppem.

Website (www.koreanchurch.be).

Elke zondag start onze eredienst en zondagsschool om 11:00hrs. Voorafgaand wordt een voorbede gehouden. Na de dienst is er een koffietafel (koffie,thee, gebak) en occasioneel een warm middagmaal. Een fantantisch ‘Praise’ team ( 10:45hrs- 11:10hrs ) brengt ons met hun muziek in de juiste stemming voor de aanvang van de eredienst.

Dinsdag tot en met zaterdag houden we - in navolging van onze traditie als koreaanse kerk- ons ochtendgebed, om 6:00hrs. De overige dagen bidden we afzonderlijk.

Elke woensdag (buiten de zomermaanden/zomervakantie) is er een eredienst om 20:00hrs.
We bieden ‘discipleship’ klassen en trainingen aan om leken klaar te stomen voor het leiderschap in de kerk.

Bovendien hebben we maandelijkse bijeenkomsten van kleine groepen, genaamd ‘house churches’ of huiskerken waar bijbelstudie en Christelijk gezelschap (het delen van getuigenissen, gebedspunten, enz…) op het programma staan. Momenteel tellen we 15 huiskerken.Stafleden

Op dit moment hebben we geen voltijdse voorganger.Onze visie

De visie van onze kerk is deze van de ‘Rainbow Community Church’ (Regenboog Gemeenschap Kerk). Hoewel de meeste leden Koreaans zijn, stellen we onze deuren open voor iedereen, simpelweg omdat God ’s koninkrijk kleurrijk is als een regenboog..
We houden intensieve studies in het Woord van God (66 boeken in OT en NT) en passen dit toe op ons dagelijks leven. We doen aan missiewerk (binnen en buiten België), liefdadigheid en opvoeding /opleiding van onze 2 de generatie en leken.Taken

1) Missie: Elke huiskerk steunt een missionaris, welke in zijn werkgebied (Europa, Afrika, China, Zuid-Amerika) alle mensen probeert te bereiken met het Goede Nieuws.
Elk jaar houden we onze ‘New Life Festival’ (revival) dagen waarop we ongelovigen uitnodigen en hen het evangelie verkondigen.

2) Opvoeding/Onderwijs: Buiten de erediensten, zondagschool en trainingen in de bediening, bieden we ook andere opvoedingsprogramma’s en seminaries aan welke ten goede komen voor de hele congregatie.

3) Sociale aspecten: We steunen de Koreaanse school die elke zaterdagmorgen wordt gehouden te Zaventem, de Koreaanse pleegkinderen in België en de Belgische veteranen die gediend hebben in de Koreaanse oorlog.

4) Oecumenische taken: We hebben eenmaal per jaar met de KCB-EBC( East Brussels Church of God, een Amerikaanse kerk die onze gebouwen huurt voor hun erediensten, bijbelstudies) een gezamenlijke eredienst.
We zijn eveneens aangesloten (affiliated) bij de VPKB (Verenigde Protestantse Kerken van België ) en wensen met hen samen te werken.

5) Op Cultureel vlak: Als een Koreaanse kerk in België houden we ervan om de Koreaanse cultuur te promoten via verschillende evenementen/gelegenheden.
Op nieuwjaarsdag en op 15 augustus (Lunar kalender) houden we traditionele Koreaanse spelen na de erediensten.

Elk jaar gaat ook onze succesvolle ‘Missie Bazaar’ door waar vele producten en Koreaanse specialiteiten (Korean Barbeque, spicy dishes) worden aangeboden. Ook op dit evenement nodigen we de Belgische en internationale gemeenschappen uit.  추천하기   목록보기

Copyright 1999-2019 Zeroboard / skin by GGAMBO